Grønsundvej 16 – Opholdssted efter paragraf 66 (Børnehuset)

Børnehuset er et opholdssted efter paragraf 66 og 52. Vores opholdssted er fysisk placeret på Grønsundvej 16. Huset er opdelt i flere afdelinger og barnet/den unge matches en afdeling alt efter funktionsniveau.

Der er stor dejlig have med gyngestativ, vand lege bane, sandkasse. Huset ligger ikke langt fra grønne områder, stier og der er rig på muligheder for gode gåture for børnene. Huset ligger heller ikke langt fra Stege by, hvor der er svømmehal og andre spændende aktiviteter vi gør os brug af.

Huset henvender sig til børn og unge med autisme fra alderen 5 år og op til 18 år, som et botilbud om opholdssted jf. lov om social service § 52. stk. 3. nr. 7 og paragraf 66.

Huset kan rumme børn og unge med alle former for autisme. Det kan være med eller uden sprog, og børnene/de unge kan have både indadvendte og udadvendte symptomer.

Vores botilbud har ikke en intern skole, men der ligger en skole 5 kilometer fra huset, som har speciale i autisme. I børnehuset er vi normeret til 11 pladser.

Medarbejderne i huset

Medarbejderne i huset bestræber sig på at være tillidsskabende over for hvert barn/ung med autisme, og derfor tager de udgangspunkt i den enkeltes aktuelle ressourcer og behov, herunder i det som giver barnet/den unge glæde og ro til at udvikle sig.

Vi hjælper og støtter børn/unge i at blive selvhjulpne. Det gælder især af- og påklædning, hygiejne og andre personlige aktiviteter. Samtidig motiverer vi dem til at deltage i de daglige pligter såsom indkøb, madlavning og borddækning.
​​Vi forsøger med andre ord at skabe et højt niveau af struktur og forudsigelighed i vores hus. Det betyder, at vi benytter autismevenlige metoder i dagligdagen.

Dette gælder især dagsskemaer, arbejdssystemer og sociale historier samt tegneseriesamtaler, KAT-samtaler og plan B-samtaler.